Kenneth Vansweevelt

Kenneth Vansweevelt

Hoe mijn verhaal begon

Paarden zijn altijd al in mijn leven geweest.Thuis hebben we steeds paarden gehad. Ik heb genoten van het voorrecht om op een natuurlijke manier met paarden te leren communiceren zonder traditionele rijlessen op een manege. 


In 2008 ontmoette ik mijn paard Trueno, een net geen 3 jarige ruin uit Spanje. Door ernstige ongevallen ben ik in 2012 mijn zoektocht gestart naar een betere communicatie. We onderzocthen samen vele verschillende wegen. Tot ik in 2013 een inspirerend filmpje zag op facebook van Ilse en haar paard Aquero. Zij brachten me op het pad dat ik nu bewandel, de Academische Rijkunst.

Al snel kreeg ik de unieke kans om deel te nemen aan een clinic met de grootmeester in de Academische Rijkunst, Bent Branderup. In 2015 slaagde ik voor mijn grondwerk en longeer test.

Een levensveranderende reis als interne student bij de grootmeester. 


Mijn reis naar Denemarken startte in september 2015 samen met mijn twee paarden Trueno en Bailey. Gedurende mijn interne stage bij Bent Branderup leerde ik de Academische Rijkunst in zijn puurste vorm kennen, een levensveranderende periode. Vaak stelden derden me de vraag wat ik daar geleerd heb? 


"Ik heb geen technieken geleerd, maar de psychologie voor het trainen van ruiter en paard."


Ik vervolgde mijn reis naar Hanna Engström in Zweden. Ze gaf me de unieke kans om mijn opgedane kennis bij Bent te processen en haar te ondersteunen in het trainen van haar paarden, afgericht op verschillende africhtingsgraden.


In 2018 legde ik met succes mijn Squire test af. 

Gelicensieerde Bent Branderup® Trainer


Dankbaar voor het vertrouwen van Bent Branderup om deel uit te kunnen maken van de wereldwijde groep van erkende gelicensieerde Bent Branderup® Trainers. 

Mensen vroegen me al snel om hulp in hun proces.


Mijn nabije omgeving merkte al snel de veranderingen in mijn paard. Onbewust rolde ik in mijn huidige carièrre als instructeur. 


Na enige tijd was het combineren van mijn studies en mijn activiteiten in de paarden niet meer haalbaar. In 2015 heb ik de grote stap gezet en ben ik officieel gestart met mijn paardenbedrijf.