Filosofie

Mijn filosofie

 

In het oog van je paard, zie je de glans van hun ziel. Dit is mijn gids, mijn filosofie tijdens de opleiding van mijn paard. Leid je paard zo op dat het nooit de trots in zijn ogen kwijtraakt. Wees voorzichtig en spendeer tijd om jou en je paard te ontwikkelen tot het hoogste niveau. Behoud de expressie en persoonlijkheid van je paard. Gebruik de kunst om je paard en jezelf te ontplooien. Je doel is enkel geslaagd als je tijdens de opleiding het paard trots op zichzelf kan houden, dan zal kunst tot leven komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De relatie tussen mens en paard is het fundament voor mij om te ontwikkelen. Het brengt de mogelijkheid om op een vriendelijke en zachte manier je paard op te leiden. Ontwikkel zoveel kennis en begrip dat druk niet meer nodig is. Train naar een veilige en trouwe vriend om samen tijd te spenderen, een paard dat zich in alle situaties goed kan gedragen en veilig voelt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereik de geest en open de toegang tot deze om invloed op het lichaam te nemen. Wees voorzichtig om het lichaam niet in een vorm te forceren. Een foto van een oefening of vorm is niet het doel. Begrijp de essentie en vorm de energie om het een richting te geven zodat het lichaam het resultaat toont. We ontwikkelen stapsgewijs van een vrije, eigen beweging tot een vormgegeven houding. Leer eerst je paard te volgen en niet te storen in zijn eigen beweging. Neem invloed op het paard in de hoeveelheid dat het paard accepteert. We geven hem een volledige vorm als het paard ons toelaat in zijn lichaam.

 

"Als je paard voorwaarts neerwaarts je hand opzoekt legt je paard zijn leven in jouw handen. Schaad dit vertrouwen niet.

 

Bevorder het welzijn van je paard door de ontwikkeling van zijn lichaam. Met behulp van de academische rijkunst ontwikkelen we de spieren, balans en kracht van het paard door een systematisch training. Wees zacht, vraag vriendelijk en voel om connectie met je paard te vinden en hem te inspireren om het beste uit zichzelf te brengen. Ik focus op het isoleren en bewegen van verschillende delen van het lichaam om connectie doorheen de wervelkolom te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Creëer kunst op het hoogste niveau, zonder de ziel van je paard kwijt te raken.

 

Durf ervaren om mijn filosofie te begrijpen. Ervaring spreekt meer dan woorden kunnen.