Home ENGLISH

Welcome

The education of the young horse

 

 

The relation with your horse is the first stone. I spend a lot of time to develop the relation. Education is not only based on dressage and communication. It starts with the development of a fundament, the relation tussen human and horse. Communication could start to exist from a good relation. As you can see, my young three year old stallion is open to communicate. The basic is good leading.

Discover the work of Kenneth Vansweevelt with his horses!

 

 

Opleiding van het jonge paard: leidwerk

 

 

Correcte basis opvoeding garandeerd de kwaliteit van een goed geschoold rijpaard. Als je paard de hele tijd aan je touw trekt als je hem naar de stal brengt, leert hij doorheen de druk te lopen. Dit is niet wat ik aan mijn paarden wil bij brengen. Vaak willen mensen kunnen lopen voor ze kunnen stappen en kunnen stappen voor ze kunnen rechtstaan. Kan jij de hoeven van je paard correct optillen? Start met eenvoudige vragen aan je paard te stellen. Deze basis opvoeding omvat voor mij ook correct leidwerk. Leidwerk wordt gedaan zonder enig contact aan het hoofd. Het paard heeft geleerd het lichaam van de mens te volgen en geen druk in het touw te bieden.

Dagelijkse training

 

 

Het doel van de academische rijkunst is om je paard meer en meer verzameld te krijgen. Om je paard te leren correct gewicht te dragen, zoals ons als ruiter op zijn rug. Vaak zijn ruiters te gefocust op het doel. De dagelijkste training omvat een losse en vrije beweging over de rug. Ontwikkel je paard naar zijn onafhankelijke zelfdragende vorm.

Piaffe training (in vrijheid)

 

 

Het doel zijn niet de oefeningen. Eens je paard een voldoende hoog geschoold niveau heeft kan je je toespitsen op de ontwikkeling van een oefening. In vrijheid hebben paarden meer de mogelijkheid tot medewerking of net niet. Zijn piaffe is nog niet perfect, maar hij begrijpt het idee.